in

Darkthrone objavili odbačeni Goatlord LP

Norveške Black metal legende počeli su karijeru kao death metal izvođači i Goatlord: Original je drugi album koji su snimili prije nego što će se prebaciti na black necro zvuk koji će ih učiniti kultnim.

Darkthrone, bend sinoniman sa Drugim Valom Black Metala eksperimentisali su sa death i doom utjecajima prije nego što su došli do zvuka po kojim ih znamo. Goatlord je trebao biti njihov drugi studijski album, sličan death debiju Soulside Journey.

Srećom za sve ljubitelje black metala, bend se odlučio za primitivniji zvuk i dali su nam norveški klasik kontroveznog podžanra A Blaze in the Northern Sky. Dijelovi pjesama sa Goalorda našli su se u izmjenjenom obliku na ovom klasičnom albumu.

Goatlord: Original se sastoji od instrumentala pokupljenih sa Fenrizevih studijskih snimaka iz tog perioda. To je definitivno drugačiji Darkthrone, mlađi i eksperimentalniji. Nisu ni duo, već bend sa četiri člana.

Ima par cool atmosferičnih pjesama, koji imaju DNK budućeg kultnog benda. Album je dostupan na fizičkim medijima, a od prije par dana i na striming servisima.

izvor: Peacevill press release

AI foto realistični likovi iz GTA San Andreas

Trideset i jedna godina Pantera klasika