in

Da li Rik može biti smješan bez podrigivanja?

Sedma sezona je prekretnica za budućnost kultnog SF crtanog za odrasle

U premijernoj epizodi publika je mogla čuti nove glasovne glumce Rik i Mortija. Za sve koji slučajno ne znaju originalni glumac i ko-kreator je dobio otkaz. Producenti iz Adult Swima i Warner Bros.-a planiraju da ovaj serijal traje decenijama jer je jedan od njihovih najvećih hitova.

Te planove su skovali i prije skandala sa Roiland-om. Mjesecima su tražili njegove nasljednike i ponosni su sa izborom. Kažu da su novi glumci osigurali još trideset godina ovom crtanom. Sve to lijepo zvuči, ali kakva je nova sezona?

Zamjenski glumci solidno rade svoj posao. Teško je prepoznati neku drastičnu razliku. Osim činjenice da Rik više ne podriguje. Ni jedan jedini put nije podrignuo u cijeloj epizodi. Izgleda da novi glumac ne može to iskopirati, posebno kad znamo da je ta ”vještina” izazivala bolove u stomaku Roilandu.

Sama epizoda nije ništa posebno. Nije toliko loša kako fanatici sa interneta to žele predstaviti, ali nije ni dobra kao klasične epizode onog što od sad slobodno možemo zvati Zlatnim Dobom Rik i Mortija.

Osrednja epizoda nekad voljenog crtanog sa poznatim gostom koji glumi samog sebe (Hugh Jackman u ovom slučaju) da li vam to zvuči poznato? Da li su ovo novi Zombi Simpsonovi? Što je posebno ironično jer nakon dvadeset godina ljudi pričaju da su Simpsonovi ponovo dobri…

Uglavnom ne možemo suditi o kvaliteti na osnovu samo jedne epizode, ali ne bi bio iznenađen, znajući planove producenata, da Zombi Rik i Morti njima ne zvuči kao loša opcija. Serijal koji ide vječno, iako nema nekadašnju rekordnu publiku, dovoljno je uspješan da opravda dalje snimanje… Živi bili pa vidjeli.

video izvor: Adult Swim

Carpenter – Antologija horor majstora

MF DOOM – čovjek koji je htio uništiti rep