in

DARKTHRONE svira doom

Black metal pioniri DARKTHRONE najavili su novi album “Eternal Hails……“. To je devetnaesti album ovog kultnog norveškog benda.

Ono što je novo sa singlom “Hate Cloak” jest to što se radi o sporoj doom metal pjesmi koja traje duže od devet minuta. Zadnjih deset godina kultni necro bend imao je punk fazu i drago mi je što pokušavaju nešto drugačije.

Nažalost nikada nećemo više dobiti black metal remek djela kao što su bili albumi “Under A Funeral Moon” i “Transilvanian Hunger“, ali ipak mi je drago što kontroverzni norvežani i dalje snimaju. Samo nek’ nije punk metal koji je obilježio zadnjih pet albuma.

“Hate Cloak” singl je ljubavno pismo doom velikanima kao što su Black Sabbath i Celtic Frost. A ima standardni Darkthrone krljavi groove koji se poštuje.

Takođe velika promjena je što bend snima u pravom studiju. Nikada niste čuli ovako dobro produciran DARKTHRONE album. Dobro poznati su njihovi kućni studiji Necrohell 1 i 2, koji su zaslužni za necro primitivni zvuk koji je obilježio pravi norveški black metal.

Album “Eternal Hails……” izlazi 25. juna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pogledajte svečano otvaranje Avengers kampusa u Diznilendu

Lloyd Banks – prvi novi album u deset godina