in

Beavis i Butt-head se vraćaju, gluplji nego ikad

Ikone devedesetih i MTV zvijezde, dva debila znana kao Bivis i Bathed pridružuju nam se u novom mračnom dobu. Kreator Mike Judge, pionir animacije za odrasle, nastavlja ”epske” avanture metalaca koji izgleda nikada nisu odrasli.

Prije skoro trideset godina, 1993. Beavis i Butt-head prvi put su se pojavili na MTV-u, dok je ovaj kanal još bio kulturno značajan. Koliko god mogu da se rugam ovim klišeima glupih metalaca, oni su zaslužni za popularizaciju nekih od mojih omiljenih bendova kao što su: Pantera, Type 0 Negative, Tool. Zahvaljujući njihovoj ”preporuci” ovi bendovi su lansirani iz relativnog undergrounda u mainstream.

Prije manje od mjesec dana na striming servisu Paramount + objavljen je dugometražni film ”Beavis & Butt-Head Do the Universe”. Jedan je od najbolje ocjenjenih animiranih uradaka ove godine. Dva debila idu u svemir, upadnu u crnu rupu i na kraju završe u 2022. godini. Moram pohvaliti ambiciju ovog projekta, iako me i dalje nerviraju protogonisti.

Reklamiran je kao najgluplji naučno-fantastični film ikad snimljen i nisu slagali. Toliko od recenzije što se mene tiče. Ko je volio prvi film iz 1996. očekuje ga debilna zabava.

Film je samo uvod u pravi povratak sa novom sezonom serije. Premijera je zakazana za 4. avgust i serija će biti ekskluzivno dostupna na Paramount + servisu.

Nostalgičari koji su i dalje zaglavljeni u devedesetima ne trebaju da brinu, jer dotični striming servis ima preko 200 starih epizoda koje su digitalno remasterizovane. Što je najvažnije sadrže i muzičke spotove koje su debili komentarisali od 1993. do 1997.

video izvor: Paramount Plus YT kanal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chuck D i Anthrax izvode rep metal klasik

Maya Hawke gola u orgiji u novom spotu