in

Rik i Morti kreator je dobio otkaz

Justin Roiland kreator i glas Rik i Mortija je otkazan od strane Adult Swim produkcije zbog optužbi za nasilje

Najpopularniji Adult Swim crtani za odrasle Rick and Morty nedavno je završio prikazivanje 6. sezone i činilo se da je show bolji nego ikad. Zadnje dvije sezone su vratile dobru volju gledaoca i što je najvažnije produkcija je imala normalan tempo.

Nije se moralo čekati par godina da se snime nove epizode. Pobjednički tad, kreator i glas Rik i Mortija Roiland je rekao da bi crtani mogao ići ”vječno” (poput Simpsonovih) sa hiljadu potencijalnih epizoda. Malo se preračunao…

Roiland je optužen za nasilje u porodici, u nedostatku boljeg prevoda. Svoju partnerku je fizički zlostavljao, ne znam detalje, to je posao suda i tužilaštva. Znate onu niste krivi dok vas ne osude. U vrijeme društvenih mreža kad se skandal širi poput šumskog požara ljeti, kompanije nemaju vremena da sačekaju presudu, jer im je brend u opasnosti.

Tako je Adult Swim, dio Warner kompanije želio spasiti jedan od rijetkih HBO Max hitova koji imaju zlatnu koku Rik i Mortija. Dali su otkaz Roilandu i nastaviće crtani bez njega. Ne morate biti njegov fan, da bi se zapitali kakvu uopšte budućnost ima ovaj show.

Imaju drugog kreatora Dan Harmona (Community) da bude glavni scenarist, ali kako pronaći novog ili nove glasovne glumce za prepoznatljive likove kao što su Rik i Morti? Ne branim Roilanda, jer se odavno tračalo da je lik perverznjak, ali kako Adult Swim planira da nastavi ovaj crtani? A moraju ga nastaviti jer im donosi previše novca. Možda je i najuspješniji show u istoriji ove producentske kuće. Tužna situacija.

video izvor: Adult Swim

Marinci u kartonskoj kutiji pobjedili robota

The Last of Us HBO kontroverza i druga sezona