in

Ville Valo je objavio solo album

Crni udovac oplakuje svoju preminulu karijeru

Bivši frontmen benda HIM pjeva i dalje kao da je tinejdžer koji je prvi put stavio maskaru. Ne bi to bio problem da lik nema 46. godina a i dalje piše gothic pop melodrame.

Ville Valo hard core fanovi biće više nego zadovoljni jer nema drastične razlike između njegovog prvog solo albuma i diskografije benda HIM. Možda nisam pošten jer na albumu kao što je ”Razorblade Romance” iz 1999. bend se trudio zvučati metal makar na trenutke. Takvih momenta nema previše na ”Neon Noir” LP-u.

Takođe red je pohvaliti da je Ville Valo sam snimio i odsvirao instrumente na ovom albumu. Trebalo mu je tri godine i većina kreativnog procesa se odigrala za vrijeme pandemije. VV je bio sam, u crnini i pisao tekstove identične onima koje je pisao skoro zadnjih trideset godina. Čisto da stavim stvari u vremenski kontekst, HIM ”Love Metal” ove godine puni 20. godina. Osjećate li se staro?

Ako ste fan dotičnog ne mogu Vam reći da je album loš. LP je sve što bi očekivali od VV-a; prepoznatljiva i simpatična gothic patetika uz koju bi svaka tinejdžerka razmazala svoju maskaru plačući na slušljive i zarazne pop pjesme.

Ima par balada koje su poprilično cool. Jedna od njih je Echolocate Your Love koja zvuči kao da je napisana za Morbius soundtrack. Znam da zvuči kao da se rugam, ali može se ironično uživati u ovom singlu. Posebno ako ste odrastali uz ovog starog pozera.

Neke pjesme kao što je Run Away from the Sun i Saturnine Saturnalia mogli smo čuti još 2020. kada je Ville najavio svoj povratak. Koliko će projekt biti uspješan veliko je pitanje, ali ove godine ide na svjetsku turneju tako da će se nešto novca i zaraditi.

Mene zanima da li će posjetiti Bam Margeru kad je ovome pomoć najpotrebnija, jer je Bam ipak zaslužan za HIM popularnost u Americi. Ali to je neka druga priča…

video izvor: Heartagram

Lydon i Public Image Ltd. hoće na Evroviziju

Pentagon i Holywood strateško partnerstvo