in

God of War Ragnarök je pristojan na PS4

Dvije godine nakon što je PlayStation 5 započeo novu generaciju konzola, konačno dobijamo jednu od najisčekivanijih igara.

God of War Ragnarök je takva vrsta ekskluzive koja je sigurno mogla privući nove korisnike za PS5 platformu, ali igra je u isto vrijeme objavljena i za ostarjeli PlayStation 4.

Sony likovi nisu bili ludi da preskoče 100+ miliona vlasnika PS4 konzola. Iako je postojala bojazan kako će hardware star gotovo 9. godina vrtjeti naprednu igru kao što je God of War. Svaka čast likovima iz Santa Monica Studia jer su uspjeli napraviti Ragnarok koji je više nego funckionalan na staroj konzoli.

Igra se vrti u stabilnih 30 frejmova na 1080p rezoluciji. Više nego pristojno uzimajući u obzir o kakvom čudovištu o igri pričamo. Za više detalja pogledajte standardno kvalitetnu analizu Digital Foundry stučnjaka.

Ono što su svi igrači potvrdili je da PS4 proizvodi baš glasne zvukove za vrijeme ove igre. Kao da jumbo jet polijeće pored vas. Takođe konzola će se dodatno zagrijavati, tako da vam neće biti hladno ove zime.

Šalu na stranu, stare konzole bi trebalo s vremena na vrijeme očistiti od prašine i tako možete smanjiti buku i temperaturu koju proizvodi, iako vam to neće pretjerano pomoći u ovom slučaju.

Pogledajte dokumentarac o Hideaki Annu

Johnny Knoxville priča o Jackass budućnosti