in

Tha Dogg Pound album i Death Row povratak

Kurupt i Daz Dillinger su veterani scene Zapadne Obale i W.A.G.W. (We All We Got) album je dokaz da su i dalje jedni od najboljih

Snoop Dogg je prije dvije godine kupio Death Row Records i obećao nam renesensu klasičnog West Side zvuka. Kultni albumi najkontroverznije izdavačke kuće konačno su postali dostupni modernoj publici. Ali Snoop je imao ambicioznije planove. Okupiti staru gardu.

Renesansa ne može početi bez Tha Dogg Pound dua. Doslovno su porodica, Daz je Snoopov rođak. Duo je od starta sa Death Row lebelom, pojavili su se na oba West Coast klasična albuma Dr. Dre-ovom The Chronic i Snoop-ovom debiju Doggystyle. Trideset godina poslije ekipa je ponovo na okupu. Da su i dalje u top formi pokazao je prvi najavni singl.

Slušati WAGW album je kao putovati kroz vrijeme. Vratiti se u devedesete, G-funk eru. Duo se prisjeća svih legendi koje smo izgubili od Zlatnog doba; od Tupaca do njihovog dobrog prijatelja Nate Dogga i mladog Nipsey Hussle-a. Na našu sreću zvuk Zapadne Obale živi dok god Kurupt i Daz snimaju ovako dobru muziku.

izvor: Snoop Dogg TV

Written by anderkaverbrader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Novi Duh u oklopu anime je najavljen

Pjesma bez koje ne može da živi Keanu Reeves