in

Westside Gunn je okupio All Star ekipu za ”10”

Jedan od osnivača Griselde i Conwayov brat Westside Gunn izbacio je album na kome gostuje toliko legendarnih izvođača da je to nevjerovatno. Odkud mu keš za sva ta imena?

Dok se mainstream mediji ovih dana ”zgražavaju” na priču kako je Ye htio koristiti Hitlerovo ime u imenu albuma, naš Westside je izdao desetu godinu zaredom deseti dio svog mixtape serijala Hitler Wears Hermes. Srećom ovaj put je nazvao LP samo ”10”.

Svidjela mi se Gunnova izjava da možda nije najbolji reper, ali ima najbolje albume. Kada vidite dream team koji je radio na Ceneru, morate biti impresionirani. Navedimo samo producente: RZA, The Alchemist, Swizz Beatz, Pete Rock

Jedna od najboljih pjesama sa HWH 10 je Science Class na kojoj gostuju Busta Rhymes, Ghostface Killah i Raekwon. Sempl je vrhunski, dok stara garda flexuje svoju vještinu.

Još jedna iznadprosječna pjesma je saradnja sa underground herojima Black Star. Yasiin Bey (nekada poznat kao Mos Def) donio je sa sobom i sempl ”zvuka univerzuma” koji se mogao čuti na ovogodišnjem No Fear of Time albumu koji niko nije slušao. Talib je standardno kvalitetan u što se možete uvjeriti sami.

Naravno na ceneru se pojavljuje i ostatak Griselda porodice.

video izvor: Westside Gunn Vevo

Written by anderkaverbrader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hardcore supergrupa Dead Cross – II album stream

Pogledajte dokumentarac o Jerry Cantrell albumu